Przedsięwzięcie w ramach realizacji programu „Trzymaj Formę!” oraz z okazji Międzynarodowego Dnia Służby Zdrowia
„Festiwal smaków”
W dniu 6 kwietnia 2017r. podczas „Festiwalu smaków” zachęcano uczniów do przestrzegania zasad zdrowego odżywiania oraz uczono przygotowywania posiłków w sposób bezpieczny i higieniczny. W klasach odbyły się warsztaty kulinarne pod hasłem „Zdrowe przekąski i napoje”. W drugiej części obchodów wolontariusze przedstawili walory zdrowego odżywiania w inscenizacji „Kraina Zdrowego Żywienia”. W imieniu społeczności szkolnej uczeń klasy szóstej złożył życzenia przedstawicielom Służby Zdrowia z okazji Ich święta. Ogłoszone zostały konkursy na temat wiedzy zdrowego żywienia i higieny osobistej. Zwycięzcy zostaną wyłonieni w ostatnim dniu nauki przed zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi. Podsumowując nasze działanie, społeczność szkolna wraz z dyrektorem szkoły panią Mirosławą Turczyn, zaproszonymi gośćmi udała się na degustację zdrowych smakołyków, wśród których na naszym stole zagościły zawijańce z tortilli, sałatka wiosenna, warzywna i owocowa, kanapki wiosenne, koreczki oraz koktajle.